| |     latinica | english  
Főoldal
Vámügyek

Az utasok az ún. „zöld sávot” határátkelés során akkor vehetik igénybe, ha nem rendelkeznek olyan árucikkel, ami vámfizetési kötelezettség alá esik. Ellenkező esetben a „piros sávban” haladva bejelentik a vámköteles árucikket, gyorsított vámügyi eljárásban háromezer euró értékig 10%-os vámfizetéssel, ami az ÁFA és egyéb illetékek összegével a vámköteles árucikk értékének mintegy 30%-át teszi ki.

Szerbiába az utas személyes poggyászán és gyógyszerein kívül szabadon bevihető 200 szál cigaretta, egy parfüm vagy egy liter alkoholos ital. Külön engedélyre van szükség élő állat, állati eredetű alapanyagok, háziállatok, növények és amatőr rádióállomások beszállításához. Kivétel nélkül tilos lőfegyver és töltények, tiltott anyagok, mérgek és káros anyagok, továbbá kalóz árucikkek, hamisítványok beszállítása. Az országból kiszállítható összeg felső határa 10 000 euró.

Az országba bevitt pénzeszköz nem korlátozott, de az utasoknak törvényes kötelezettségük ki- és belépéskor is bejelenteni a 10 000 eurónál nagyobb összegeket.

Minderről bővebb információ angol nyelven itt található.

További tájékoztatásért lépjen kapcsolatba a Nagykövetség Konzuli Osztályával.


Nyomtatható változat
Konzuli szolgáltatások
Bank account for Consular and visa payments
Konzuli joghatóság
Útlevelek
Elkészült biometrikus útlevelek
Belépés Szerbiába – vízumok
Vámügyek
Állampolgárság
Családi státusügyek
Hitelesítések
Katonai szolgálat
Más konzuli szolgáltatások
Polgárok külföldi utazásai
Konzuli díjak
Űrlapok