| |     latinica | english  
Főoldal
Tourismus Organisation Serbiens
SIEPA

 

   
 
Kapcsolat

 

Munkaidő
A Nagykövetség nyitvatartása:
8:00 – 16:00 

Ügyfélfogadás a konzuli osztályon:
10:00 - 13:00

Ünnepek


Dózsa György út 92/b
H-1068 Budapest
Magyarország

Nagykövetség:

Telefon 0-24:      + 361 / 322-98-38

Elhelyezkedés/térkép
Fax:                       + 361/  322-14-38 Konzuli joghatóság
  Tiszteletbeli konzulok
Konzuli osztály:  
Telefon:                 + 361 / 322-14-39 Nagykövetségi e-mail:
budapest@serbiaemb.t-online.hu
Fax:                         + 361/  352-88-46

Konzulátusi e-mail:
budapest-consulat@serbiaemb.t-online.hu

Telefon konzularnog :    WEB: http://www.budapest.mfa.gov.rs
   

 

Őexcellenciája Ivan Todorov átadta megbízólevelét Őexcellenciája Áder János köztársasági elnöknek (2018.12.17.)

Szerbia Köztársaság újonnan kinevezett magyarországi nagykövete, Őexcellenciája Ivan Todorov 2018.12.17-én átadta megbízólevelét Őexcellenciája Áder János magyar köztársasági elnöknek.

Szerbia Köztársaság budapesti diplomáciai képviselőinek a küldöttségét Budán a Sándor-palotában fogadták, ahol Áder János államfő üdvözölte az újonnan kinevezett szerbiai nagykövetet, aki a megbízólevél átadásakor örömmel nyugtázta, hogy szomszédos és baráti országba érkezett, és kijelentette, hogy megbizatásának ideje alatt elkötelezetten munkálkodik Szerbia Köztársaság és Magyarország együttműködésének további erősítésén, és a szerb és a magyar nép kapcsolatainak elmélyítésén.

Az udvariassági beszélgetés során mindkét fél úgy értékelte, hogy Szerbia Köztársaság és Magyarország bilaterális kapcsolatai kiválóak, és a két nép történelme során a legmagasabb szintet érték el. Áder János köztársaság elnök kiemelte, hogy Magyarország Szerbiára mint őszinte barátra, és kiváló együttműködő partnerre tekint az élet minden területén. Elégedettségét fejezte ki a kétoldalú kapcsolatok magas szintjével, amely mindenek előtt a két nép történelmi megbékésének az eredménye.

A megbízólevél átadása után Ivan Todorov nagykövet, Szerbia Köztársaság Budapesti Nagykövetsége munkatársainak a jelenlétében, állami tiszteletadás mellett megkoszorúzta az Ismeretlen Katona sírját a Hősök terén.

 

SZERBIA KÖZTÁRSASÁG TERÜLETÉRE VALÓ BEUTAZÁS FELTÉTELEI KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK RÉSZÉRE

Az Európai Unió, valamint a schengeni országok állampolgárai érvényes személyazonosító igazolvánnyal vagy útlevéllel be- és átutazhatnak, illetve hat hónapon belül maximum 90 napig tartózkodhatnak Szerbia Köztársaság területén.

További információk beutazási feltételekről itt.


 
 
 
FONTOS ÉRTESÍTÉS, 17.03.2020.

Értesítjük a polgárokat, hogy Szerbia Köztársaság Kormánya 2020. március 15-én megtartott ülésén Határozatot fogadott el a COVID-19-es, SARS-CoV-2 jelzésű vírusos megbetegedésről szóló Határozat módosításáról, amelynek értelmében megváltozik a Határozat 4. pontja, és így szól: A fertőző betegségnek Szerbia Köztársaság területére történő behurcolásától való védekezés érdekében az illetékes szervek a külföldi állampolgárok számára ideiglenesen megtiltják a belépést Szerbia Köztársaságba.

Az intézkedés a következőkre nem vonatkozik:

1) a teherszállító motoros járművek legénységére, akik a nemzetközi teherszállítást közúti forgalomban végzik. A közutakon történő nemzetközi tranzit teherforgalom esetében az áthaladást a Szerbia Köztársaságba való belépéstől számítva 12 óránál kevesebb időszakra korlátozzák;

2) a teherszállító hajók legénységére, akik a hazai kikötőkből szállítanak árut. A Szerbia Köztársaságon átvezető vízi útvonalon történő áthaladás a vontató hajók esetében a Szerbia Köztársaság területére való megérkezéstől számítva a vízfolyással szembeni hajózáskor nem tarthat 90 óránál tovább, a magánjáró úszótestek esetében pedig 60 óránál, miközben a folyással azonos irányba történő haladás esetében a vontató hajókra kirótt időkorlát 72 óra, a magánjáró teherszállítók esetében 54 óra;

3) a vasúti kocsik kísérő személyzetének a határállomásokra történő beutazására, az államközi megállapodásokkal összhangban;

4) a légi közlekedés legénységére és kísérő személyzetére, akiknek úticélja Szerbia Köztáraságban van, vagy pedig átutaznak Szerbia Köztársaság nemzetközi repülőterein;

5) azokra a személyekre, akik Szerbia Kormányának az Egészségügyi Minisztérium, a Belügyminisztérium és az Építészeti, Közlekedési és Infrastruktúra-ügyi Minisztérium képviselőiből álló Munkatestületéről engedélyt kaptak;

6) a diplomáciai megállapodások értelmében kíséret alatt haladó humanitárius konvojokra;

7) a külföldi diplomáciai és konzuli képviseletek, továbbá a külföldi szervezetek irodái személyzetének akkreditált tagjaira, valamint ezen személyek családtagjaira, amennyiben a Külügyminisztérium és a Kormány Főtitkársága által kiadott külön identifikációs igazolványokkal rendelkeznek;

8) a külföldi állampolgárokra, akik érvényes tartózkodási engedéllyel vagy állandó lakhellyel rendelkeznek Szerbia Köztársaság területén.

 

Szerbia Közársaság állampolgárai, akik azon államokból, vagy azon vidékekről érkeznek, ahol intenzív a COVID-19-es jelzésű betegség terjedése, illetve a járvány gócpontjaból utaznak haza – mégpedig a Svájci Konföderációból, az Olasz Köztársaságból, az Iráni Iszlám Köztársaságból, Romániából, a Spanyol Királyságból, a Német Szövetségi Köztársaságból, a Francia Köztársaságból, az Osztrák Köztársaságból, a Szlovén Köztársaságból és a Görög Köztársaságból – kötelezően 28 napos izolációba kerülnek, a más országokból érkező szerb állampolgárok számára elrendelt, egészségügyi felügyelet alatti otthoni izoláció pedig 14 napos.

Az említett intézkedések alkalmazását szigorúan ellenőrizni fogják, az intézkedések megszegőit szigorúan megbüntetik, összhangban a törvénnyel.

A Határozat 2020.03.15-én lépett életbe és a továbbiakig érvényben marad.


SZERBIA KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYÁNAK AJÁNLÁSA A KÜLFÖLDÖN TARTÓZKODÓ HAZAI ÁLLAMPOLGÁROK RÉSZÉRE, 2020.03.17.

Felhívjuk a figyelmet Szerbia Köztársaság Kormányának ajánlására, hogy a külföldön tartózkodó hazai állampolgárok minden, Szerbia Köztársaságba történő hazautazásukat meghatározatlan időre halasszák el, és csak halaszthatatlan esetekben utazzanak haza, különösen ha olyan országból vagy vidékekről érkeznének, ahol a COVID-19 intenzív terjedését tapasztalták.

A Szerbia Köztársaság Kormánya által hozott határozat értelmében elrendelték, hogy a Szerbia Köztársaság állampolgárai, akik azon államokból, vagy azon vidékekről érkeznek, ahol intenzív a COVID-19-es jelzésű betegség terjedése, illetve a járvány gócpontjaból utaznak haza – mégpedig a Svájci Konföderációból, az Olasz Köztársaságból, az Iráni Iszlám Köztársaságból, Romániából, a Spanyol Királyságból, a Német Szövetségi Köztársaságból, a Francia Köztársaságból, az Osztrák Köztársaságból, a Szlovén Köztársaságból és a Görög Köztársaságból – kötelezően 28 napos izolációba kerülnek.

A fentebb felsoroltakon kívüli más országokból érkező szerb állampolgárok számára elrendelt, egészségügyi felügyelet alatti kötelező otthoni izoláció 14 napos.

Az országba történő belépéskor a polgároknak azonnal kézbesítik az intézkedésről szóló végzést.

Az említett intézkedések alkalmazását szigorúan ellenőrizni fogják, az intézkedések megszegőit szigorúan megbüntetik, összhangban a törvénnyel.


TÁJÉKOZTATÓ SZERBIA KÖZTÁRSASÁG BUDAPESTI KONZULÁTUSÁNAK A MUNKAIDEJÉRŐL, 2020. 03.16.

A COVID-19 vírus terjedése miatti veszélhelyzetet figyelembe véve, a fertőzés terjedésének megállítása és leküzdése érdekében Szerbia Köztársaság Budapesti Nagykövetségének Konzuli Osztálya 2020. március 16-tól kezdődően csak sürgős és halaszthatatlan ügyek miatt fogadja az ügyfeleket.

Az ügyfélfogadási munkaidő változatlanul 10 és 13 óra között tart.

A polgárok bármely kérdéssel telefonon érdeklődhetnek a 0036 1 322 9838 számon, vagy pedig a következő e-mail címen: budapest-consulat@serbiaemb.t-online.hu.

Ez az intézkedés a fertőzés miatti veszélyhelyzet alatt érvényben marad.  


Külügyminisztérium
Napi hírek 
Közlemények 
Fotóalbum 


Népképviselőház

Szerbia Köztársaság Elnöke

Szerbia Köztársaság Kormánya

Külügyminisztérium