| |     latinica | english  
Főoldal
Tourismus Organisation Serbiens
SIEPA

 

   
 
Kapcsolat

 

Munkaidő
A Nagykövetség nyitvatartása:
8:00 – 16:00 

Ügyfélfogadás a konzuli osztályon:
10:00 - 13:00

Ünnepek


Dózsa György út 92/b
H-1068 Budapest
Magyarország

Nagykövetség:

Telefon:      + 361 / 322-98-38

Elhelyezkedés/térkép
Fax:          + 361/  322-14-38 Konzuli joghatóság
  Tiszteletbeli konzulok
Konzuli osztály:  
Telefon:  + 361 / 322-14-39 Nagykövetségi e-mail:
budapest@serbiaemb.t-online.hu
Fax:          + 361/  352-88-46

Konzulatási e-mail:
budapest-consulat@serbiaemb.t-online.hu

Telefon konzularnog :    WEB: http://www.budapest.mfa.gov.rs
   

SZERBIA KÖZTÁRSASÁG TERÜLETÉRE VALÓ BEUTAZÁS FELTÉTELEI KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK RÉSZÉRE

Az Európai Unió, valamint a schengeni országok állampolgárai érvényes személyazonosító igazolvánnyal vagy útlevéllel be- és átutazhatnak, illetve hat hónapon belül maximum 90 napig tartózkodhatnak Szerbia Köztársaság területén.

További információk beutazási feltételekről itt.


SZERBIA KÖZTÁRSASÁG MEGSZÜNTETI A VÍZUMKÖTELEZETTSÉGET A BAHAMAI KÖZÖSSÉG, BARBADOS, JAMAICA, SAINT VINCENT ÉS A GRENADINE-SZIGETEK, A PARAGUAYI KÖZTÁRSASÁG ÉS A KOLUMBIAI KÖZTÁRSASÁG ÁLLAMPOGLÁRAI SZÁMÁRA

Szerbia Köztársaság Kormánya 2018. február 6-i ülésén határozatot fogadott el a vízumkötelezettség megszüntetéséről a Bahamai Közösség, Barbados, Jamaica, Saint Vincent és a Grenadine-szigetek, a Paraguayi Köztársaság és a Kolumbiai Köztársaság állampolgárai számára, ami valamennyi típusú útlevél birtokosára vonatkozik. A határozat értelmében ezen országok állampolgárai be- és átutazhatnak, illetve egy éven belül a belépés napjától számítva maximum 30 napig tartózkodhatnak Szerbia Köztársaság területén, amennyiben ennek nincs akadálya az Idegenrendészeti törvény 11. szakasza alapján. A határozat 2018. február 15-én lép érvénybe. Amennyiben a felsorolt országok állampolgárai 30 napnál tovább szeretnének Szerbiában tartózkodni, vagy Szerbiában szeretnének iskolába járni, élni, munkába állni, média- vagy egyéb tevékenységgel foglalkozni, kötelesek vízumot igényelni mielőtt belépnének Szerbia Köztársaság területére. Amennyiben a felsorolt országok állampolgárai már 30 napon át tartózkodtak Szerbiában, és egy éven belül szeretnének ismételten belépni, akkor a következő belépés előtt vízumot kell igényelniük.


HATÁLYBA LÉPETT A SZERBIA KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYA ÉS GUATEMALA KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYA KÖZÖTTI MEGÁLLAPODÁS A VÍZUMKÖTELEZETTSÉG MEGSZÜNTETÉSÉRŐL A DIPLOMATA ÉS SZOLGÁLATI ÚTLEVÉLLEL RENDELKEZŐK SZÁMÁRA

2018. január 17-én hatályba lépett a Szerbia Köztársaság Kormánya és Guatemala Köztársaság Kormánya közötti megállapodás a vízumkötelezettség megszüntetéséről a diplomata és szolgálati útelvéllel rendelkező állampolgáraik számára. A megállapodás hatályba lépése óta, ezen két ország diplomata és szolgálati útlevéllel rendelkező állampolgárai vízumkötelezettség nélkül be- és átutazhatnak, illetve a belépés napjától számítva maximum 90 napig tartózkodhatnak a másik ország területén.

SZERBIA KÖZTÁRSASÁG MEGSZÜNTETI A VÍZUMKÖTELEZETTSÉGET SZURINÁM KÖZTÁRSASÁG ÁLLAMPOLGÁRAI SZÁMÁRA 

Szerbia Köztársaság Kormánya 2017. december 28-i ülésén határozatot fogadott el a vízumkötelezettség megszüntetéséről Szurinám Köztársaság állampolgárai számára, ami valamennyi típusú útlevél birtokosára vonatkozik. A határozat értelmében Szurinám Köztársaság állampolgárai be- és átutazhatnak, illetve egy éven belül a belépés napjától számítva maximum 30 napig tartózkodhatnak Szerbia Köztársaság területén, amennyiben ennek nincs akadálya az Idegenrendészeti törvény 11. szakasza alapján. A határozat 2018. január 5-én lép érvénybe.
Amennyiben Szurinám Köztársaság állampolgárai Szerbiában szeretnének iskolába járni, élni, munkába állni, média- vagy egyéb tevékenységgel foglalkozni, kötelesek vízumot igényelni mielőtt belépnének Szerbia Köztársaság területére. Amennyiben Szurinám Köztársaság állampolgárai már 30 napon át tartózkodtak Szerbiában, és egy éven belül szeretnének ismételten belépni, akkor a következő belépés előtt vízumot kell igényelniük.


 
 
 
A Vajdasági Gazdasági Kamara és a Pécs-Baranyai Kerekedelmi és Iparkamara együttműködési megállapodást írt alá, 2018.01.31.

A Vajdasági Gazdasági Kamara és a Pécs-Baranyai Kerekedelmi és Iparkamara együttműködési megállapodást írtak alá 2018. január 31-én Pécsett, melynek célja az üzleti kapcsolatok és az együttműködés fejlesztése. A megállapodást a Vajdasági Gazdasági Kamara elnöke, Boško Vučurević és a Pécs-Baranyai Kerekedelmi és Iparkamara elnöke, Síkfői Tamás írták alá.
Az együttműködési megállapodás aláírása után Rade Drobac nagykövet és a Vajdasági GK elnöke, Boško Vučurević megnyitották a villányi régió borászatának és szőlőművelésének szentelt konferenciát. A rendezvényre a vajdasági borászok és idegenforgalmi szakemberek kétnapos villányi látogatása keretében került sor, amelyen a Vajdasági GK szervezésében mintegy negyven borász és borászattal foglalkozó idegenforgalmi szakember vett részt. A vajdasági küldöttség tagjai voltak az Újvidéki Egyetem Természettudományi-matematikai Karának és a Mezőgazdasági Karhoz tartozó Szőlőtermesztő Intézet tanárai is.
Az együttműködési megállapodás aláírását és a konferenciát követően a Vajdasági GK küldöttsége és Szerbia Köztársaság Nagykövetségének képviselői ellátogattak a pécsi Oszlopos Szent Szimeon templomba, ahol Milan Erić parókus és Predrag Mandić, a Pécs-Baranyai Szerb Egyesület elnöke fogadta őket.


Véget ért a Szerb Kultúra Hónapja Magyarországon, 2017.10.06.

A nyolcadik alkalommal megrendezett „Szerb Kultúra Hónapja Magyarországon” hagyományos rendezvénysorozat október 6-án ünnepélyesen véget ért a nagykövetség épületében.
A magyar állami közigazgatás, a diplomáciai kar és a Szerb Országos Önkormányzat képviselőinek jelenlétében a részvevőkhöz Nemanja Stevanović, Szerbia Köztársaság Külügyminisztériumának államtitkára szólt, aki elmondta, hogy a két ország kapcsolatai történelmük során a legmagasabb szintűek, és rámutatott, hogy ebben legnagyobb érdeme az Aleksandar Vučić, Szerbia Köztársaság elnöke és Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke között fennálló személyes kapcsolatnak van. Kiemelte, hogy a két nép kulturális gyökerei azonosak, valamint azt is, hogy Magyarországon még 1826-ban megalapítottak számos szerb művelődési és oktatási intézményt. Nemanja Stevanović köszönetet mondott a magyar kormánynak a magyarországi szerb intézmények működéséhez nyújtott segítségért.
Fülöp Attila, Magyarország Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára a világhírű zeneszerzőt, Kodály Zoltánt idézte, aki azt mondta „A kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egy-kettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi azt magának.“
Rade Drobac nagykövet kiemelte, hogy a két nép kultúra terén végzett tevékenysége a feltétele annak, hogy megőrizzék nemzeti identitásukat, továbbá hogy az élő kulturális aktivitás annak eredménye, hogy a kétoldalú kapcsolatok minden téren a legjobbak a két ország történetében.
Milan Đurić, a Magyarországi Szerb Kulturális és Dokumentációs Központ igazgatója úgy értékelte, hogy az idei rendezvény egy lépés előre, tekintettel arra, hogy egy hónapos időtartama alatt a magyarországi szerb közösség nagyszámú részvevőjét gyűjtötte össze.


A nagykövetség a Vágta Korzón, 2017.09.16-17.

A budapesti Hősök terén idén szeptember 16-án és 17-én rendezték meg a 10., jubiláris Nemzeti Vágtát. A sport- és turisztikai rendezvény keretében megrendezett lovasversenyen szerbiai részvevők is vannak, de emelett Vágta Korzó néven, a Hősök tere és a nagykövetség épületének közelében, az Andrássy úton kulturális-idegenforgalmi kiállításra is sor került.
Szerbia standján, amelyet a nagykövetség állított fel, idén először sor került a Vajdasági Napok Magyarországon rendezvényre is, amelyet Vajdaság Idegenforgalmi Szervezete, a Vajdasági Gazdasági Kamara és Szerbia budapesti nagykövetsége szerveztek. A Vágta Korzónak többezer magyarországi és külföldi látogatója volt, akiknek így alkalmuk nyílt megismerkedni Vajdaság gazdag idegenforgalmi és gasztronómiai kínálatával és minőségi borfajtáival is, a futaki tamburások alkalmi zenéjének kíséretében.


Külügyminisztérium
Napi hírek 
Közlemények 
Fotóalbum 


Népképviselőház

Szerbia Köztársaság Elnöke

Szerbia Köztársaság Kormánya

Külügyminisztérium