| |     latinica | english  
Főoldal
Tourismus Organisation Serbiens
SIEPA

 

   
 
Kapcsolat

 

Munkaidő
A Nagykövetség nyitvatartása:
8:00 – 16:00 

Ügyfélfogadás a konzuli osztályon:
10:00 - 13:00

Ünnepek


Dózsa György út 92/b
H-1068 Budapest
Magyarország

Nagykövetség:

Telefon:      + 361 / 322-98-38

Elhelyezkedés/térkép
Fax:          + 361/  322-14-38 Konzuli joghatóság
  Tiszteletbeli konzulok
Konzuli osztály:  
Telefon:  + 361 / 322-14-39 Nagykövetségi e-mail:
budapest@serbiaemb.t-online.hu
Fax:          + 361/  352-88-46

Konzulatási e-mail:
budapest-consulat@serbiaemb.t-online.hu

Telefon konzularnog :    WEB: http://www.budapest.mfa.gov.rs
   

SZERBIA KÖZTÁRSASÁG TERÜLETÉRE VALÓ BEUTAZÁS FELTÉTELEI KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK RÉSZÉRE

Az Európai Unió, valamint a schengeni országok állampolgárai érvényes személyazonosító igazolvánnyal vagy útlevéllel be- és átutazhatnak, illetve hat hónapon belül maximum 90 napig tartózkodhatnak Szerbia Köztársaság területén.

További információk beutazási feltételekről itt.

SZERBIA KÖZTÁRSASÁG MEGSZÜNTETI A VÍZUMKÖTELEZETTSÉGET AZ INDONÉZ KÖZTÁRSASÁG MAGÁNÚTLEVÉLLEL RENDELKEZŐ ÁLLAMPOLGÁRAI SZÁMÁRA 

Szerbia Köztársaság Kormánya 2017. október 6-i ülésén határozatot fogadott el a vízumkötelezettség megszüntetéséről az Indonéz Köztársaság magánútlevéllel rendelkező állampolgárai számára. A határozat értelmében az Indonéz Köztársaság magánútlevéllel rendelkező állampolgárai be- és átutazhatnak, illetve egy éven belül a belépés napjától számítva maximum 30 napig tartózkodhatnak Szerbia Köztársaság területén. A határozat 2017. október 14-én lép érvénybe.
Az Indonéz Köztársaság azon magánútlevéllel rendelkező állampolgárai, akik Szerbiában szeretnének iskolába járni, élni, munkába állni, média- vagy egyéb tevékenységgel foglalkozni, kötelesek a Szerbia Köztársaságba való belépés előtt vízumot igényelni.
Amennyiben az Indonéz Köztársaság állampolgárai már 30 napon át tartózkodtak Szerbiában, és egy éven belül szeretnének ismételten belépni, akkor a következő belépés előtt vízumot kell igényelniük.

ÉRVÉNYBE LÉPTEK A MEGÁLLAPODÁSOK, MELYEKET SZERBIA KÖZTÁRSASÁG KÖTÖTT VÍZUMKÖTELEZETTSÉG MEGSZÜNTETÉSÉRŐL AZ INDONÉZ KÖZTÁRSASÁGGAL ÉS THAIFÖLD KIRÁLYSÁGGAL DIPLOMATA – ÉS SZOLGÁLATI ÚTLEVÉLLEL RENDELKEZŐK SZÁMÁRA

2017. szeptember 2-án hatályossá vált a Szerbia Köztrásaság Kormánya és Indonéz Köztársaság Kormánya közötti megállapodás a vízumkötelezettség megszüntetéséről diplomata- és szolgálati útlevéllel rendelkezők számára. Attól a naptól kezdve mindkét ország diplomata- és szolgálati útlevéllel rendelkező állampolgárai vízumkötelezettség nélkül be- és átutazhatnak, illetve a belépés napjától számítva maximum 30 napig tartózkodhatnak a másik ország területén.
2017. szeptember 8-án hatályossá vált a Szerbia Köztrásaság Kormánya és Thaiföld Királyság Kormánya közötti megállapodás a vízumkötelezettség megszüntetéséről diplomata- és szolgálati útlevéllel rendelkezők számára. Attól a naptól kezdve mindkét ország diplomata- és szolgálati útlevéllel rendelkező állampolgárai vízumkötelezettségnélkül be- és átutazhatnak, illetve a belépés napjától számítva maximum 90 napig tartózkodhatnak a másik ország területén.

ÚJ BANKSZÁMLA A SZERBIÁNAK VALÓ SEGÍTSÉG BEFIZETÉSÉRE 

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a szerbiai árvízkárok elhárítására nyitott alszámla megszüntetésre került, és a jövőben a következő euro- és forintszámlákon fizethetik be adományukat Szerbia megsegítésére:

Embassy of the Republic of Serbia
1068 Budapest
Dózsa György út 92/b

(EUR) bank account number: HU48 1030 0002 5011 8441 7100 4882
(HUF) bank account number: HU34 1030 0002 5011 8441 7101 3282

MKB Bank Zrt
SWIFT: MKKBHUHB


 
 
 
Véget ért a Szerb Kultúra Hónapja Magyarországon, 2017.10.06.

A nyolcadik alkalommal megrendezett „Szerb Kultúra Hónapja Magyarországon” hagyományos rendezvénysorozat október 6-án ünnepélyesen véget ért a nagykövetség épületében.
A magyar állami közigazgatás, a diplomáciai kar és a Szerb Országos Önkormányzat képviselőinek jelenlétében a részvevőkhöz Nemanja Stevanović, Szerbia Köztársaság Külügyminisztériumának államtitkára szólt, aki elmondta, hogy a két ország kapcsolatai történelmük során a legmagasabb szintűek, és rámutatott, hogy ebben legnagyobb érdeme az Aleksandar Vučić, Szerbia Köztársaság elnöke és Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke között fennálló személyes kapcsolatnak van. Kiemelte, hogy a két nép kulturális gyökerei azonosak, valamint azt is, hogy Magyarországon még 1826-ban megalapítottak számos szerb művelődési és oktatási intézményt. Nemanja Stevanović köszönetet mondott a magyar kormánynak a magyarországi szerb intézmények működéséhez nyújtott segítségért.
Fülöp Attila, Magyarország Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára a világhírű zeneszerzőt, Kodály Zoltánt idézte, aki azt mondta „A kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egy-kettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi azt magának.“
Rade Drobac nagykövet kiemelte, hogy a két nép kultúra terén végzett tevékenysége a feltétele annak, hogy megőrizzék nemzeti identitásukat, továbbá hogy az élő kulturális aktivitás annak eredménye, hogy a kétoldalú kapcsolatok minden téren a legjobbak a két ország történetében.
Milan Đurić, a Magyarországi Szerb Kulturális és Dokumentációs Központ igazgatója úgy értékelte, hogy az idei rendezvény egy lépés előre, tekintettel arra, hogy egy hónapos időtartama alatt a magyarországi szerb közösség nagyszámú részvevőjét gyűjtötte össze.


A nagykövetség a Vágta Korzón, 2017.09.16-17.

A budapesti Hősök terén idén szeptember 16-án és 17-én rendezték meg a 10., jubiláris Nemzeti Vágtát. A sport- és turisztikai rendezvény keretében megrendezett lovasversenyen szerbiai részvevők is vannak, de emelett Vágta Korzó néven, a Hősök tere és a nagykövetség épületének közelében, az Andrássy úton kulturális-idegenforgalmi kiállításra is sor került.
Szerbia standján, amelyet a nagykövetség állított fel, idén először sor került a Vajdasági Napok Magyarországon rendezvényre is, amelyet Vajdaság Idegenforgalmi Szervezete, a Vajdasági Gazdasági Kamara és Szerbia budapesti nagykövetsége szerveztek. A Vágta Korzónak többezer magyarországi és külföldi látogatója volt, akiknek így alkalmuk nyílt megismerkedni Vajdaság gazdag idegenforgalmi és gasztronómiai kínálatával és minőségi borfajtáival is, a futaki tamburások alkalmi zenéjének kíséretében.


Konferencia a hajós turizmusról, 2017.09.15.

A szerb-magyar üzleti és idegenforgalmi fórum keretében Szerbia Köztársaság Nagykövetségén szeptember 15-én a hajós turizmusról is tartottak egy konferenciát, amelynek célja a Szerbia, Magyarország és Szlovákia közötti együttműködés fejlesztése volt, külön tekintettel a dunai hajós turizmusra, a folyami hajóutakra. A konferenciát a Vajdasági Gazdasági Kamara, a Budapesti Kerekedelmi és Iparkamara és Szerbia Köztársaság Nagykövetsége szervezték.
A rendezvényen kiemelték, hogy a Dunamente hatalmas kapacitásával és értékeivel nagy lehetőségeket ad a régió turizmusának fejlesztésére. Tekintettel arra, hogy a Duna nagy lehetőségeket kínál a vízi közlekedésre, hajós és partmenti turizmusra, a konferencia nagy érdeklődést váltott ki, és több mint 30 szerbiai, magyarországi és szlovákiai szakember vett rajta részt. A találkozón elfogadott megállapítások jó alapot képeznek a további együttműködésre úgy a hajós turizmus, mint általában a turizmus terén.


Külügyminisztérium
Napi hírek 
Közlemények 
Fotóalbum 


Népképviselőház

Szerbia Köztársaság Elnöke

Szerbia Köztársaság Kormánya

Külügyminisztérium