| |     latinica | english  
Főoldal
Tourismus Organisation Serbiens
SIEPA

 

   
 
Kapcsolat

 

Munkaidő
A Nagykövetség nyitvatartása:
8:00 – 16:00 

Ügyfélfogadás a konzuli osztályon:
10:00 - 13:00

Ünnepek


Dózsa György út 92/b
H-1068 Budapest
Magyarország

Nagykövetség:

Telefon:      + 361 / 322-98-38

Elhelyezkedés/térkép
Fax:          + 361/  322-14-38 Konzuli joghatóság
  Tiszteletbeli konzulok
Konzuli osztály:  
Telefon:  + 361 / 322-14-39 E-mail: budapest@serbiaemb.t-online.hu
Fax:          + 361/  352-88-46  
Telefon konzularnog :    WEB: http://www.budapest.mfa.gov.rs
   

SZERBIA KÖZTÁRSASÁG TERÜLETÉRE VALÓ BEUTAZÁS FELTÉTELEI KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK RÉSZÉRE

Az Európai Unió, valamint a schengeni országok állampolgárai érvényes személyazonosító igazolvánnyal vagy útlevéllel be- és átutazhatnak, illetve hat hónapon belül maximum 90 napig tartózkodhatnak Szerbia Köztársaság területén.

További információk beutazási feltételekről itt.

ÉRVÉNYBE LÉPTEK A MEGÁLLAPODÁSOK, MELYEKET SZERBIA KÖZTÁRSASÁG KÖTÖTT VÍZUMKÖTELEZETTSÉG MEGSZÜNTETÉSÉRŐL AZ INDONÉZ KÖZTÁRSASÁGGAL ÉS THAIFÖLD KIRÁLYSÁGGAL DIPLOMATA – ÉS SZOLGÁLATI ÚTLEVÉLLEL RENDELKEZŐK SZÁMÁRA

2017. szeptember 2-án hatályossá vált a Szerbia Köztrásaság Kormánya és Indonéz Köztársaság Kormánya közötti megállapodás a vízumkötelezettség megszüntetéséről diplomata- és szolgálati útlevéllel rendelkezők számára. Attól a naptól kezdve mindkét ország diplomata- és szolgálati útlevéllel rendelkező állampolgárai vízumkötelezettség nélkül be- és átutazhatnak, illetve a belépés napjától számítva maximum 30 napig tartózkodhatnak a másik ország területén.
2017. szeptember 8-án hatályossá vált a Szerbia Köztrásaság Kormánya és Thaiföld Királyság Kormánya közötti megállapodás a vízumkötelezettség megszüntetéséről diplomata- és szolgálati útlevéllel rendelkezők számára. Attól a naptól kezdve mindkét ország diplomata- és szolgálati útlevéllel rendelkező állampolgárai vízumkötelezettségnélkül be- és átutazhatnak, illetve a belépés napjától számítva maximum 90 napig tartózkodhatnak a másik ország területén.

SZERBIA KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYÁNAK HATÁROZATA VÍZUMKÖTELEZETTSÉG MEGSZÜNTETÉSÉRŐL AZ IRÁNI ISZLÁM KÖZTÁRSASÁG ÉS AZ INDIAI KÖZTÁRSASÁG MAGÁNÚTLEVÉLLEL RENDELKEZŐ ÁLLAMPOLGÁRAI SZÁMÁRA

Szerbia Köztrásaság Kormánya 2017. augusztus 22-i ülésén határozatot fogadott el a vízumkötelezettség megszüntetéséről az Iráni Iszlám Köztársaság magánútlevéllel rendelkező állampolgárai számára, miszerint ezen állampolgárok be- és átutazhatnak, illetve egy éven belül a belépés napjától számítva maximum 30 napig tartózkodhatnak Szerbia Köztársaság területén. A határozat 2017. szeptember 2-án lép érvénybe.
Ugyanezen a kormányülésen határozatot fogadtak el a vízumkötelzettség megszüntetéséről az Indiai Köztársaság magánútlevéllel rendelkező állampolgárai számára, miszerint nevezettek be- és átutazhatnak, illetve egy éven belül, a belépés napjától számítva maximum 30 napig tartózkodhatnak Szerbia Köztársaság területén. A határozat 2017. szeptember 2-án lép érvénybe.

ÚJ BANKSZÁMLA A SZERBIÁNAK VALÓ SEGÍTSÉG BEFIZETÉSÉRE 

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a szerbiai árvízkárok elhárítására nyitott alszámla megszüntetésre került, és a jövőben a következő euro- és forintszámlákon fizethetik be adományukat Szerbia megsegítésére:

Embassy of the Republic of Serbia
1068 Budapest
Dózsa György út 92/b

(EUR) bank account number: HU48 1030 0002 5011 8441 7100 4882
(HUF) bank account number: HU34 1030 0002 5011 8441 7101 3282

MKB Bank Zrt
SWIFT: MKKBHUHB


 
 
 
Aleksandar Vučić, Szerbia és Áder János, Magyarország elnökének találkozója, 2017.01.09.

Aleksandar Vučić, Szerbia Köztársaság elnöke a Zentai csata 320. évfordulója alkalmából szeptember 11-én Zentán találkozott Áder Jánossal, Magyarország elnökével.
A két küldöttség találkozója során Vučić elnök köszönetet mondott Magyarországnak Szerbia európai integrációs útjának támogatásért, és elégedettségének adott hangot Szerbia és Magyarország kapcsolatainak eredményes fejlődéséért, kiemelve a két ország politikai, gazdasági és kulturális kapcsolatainak magas szintjét. „Szerbia és Magyarország kapcsolatainak stabilitása és eredményes fejlődése mindkét ország számára prioritás. Idén januártól júliusig az árucsere-forgalom elérte a 818,7 millió eurót, ami arra utal, hogy mindkét országban erősödött az üzleti bizalom”, mutatott rá Vučić elnök. Kiemelte, hogy Szerbiában kedvező és ösztönző a befektetői környezet, valamint hogy várják a magyar befektetéseket és a magyar cégeket a közös projektekben. Hozzátette, hogy szorosabb együttműködés lehetséges az infrastruktúra, közlekedés, energetika, mezőgazdaság, vízgazdálkodás, telekommunikáció, turizmus és határmenti együttműködés terén.
Áder János kiemelte, hogy a kétoldalú kapcsolatok a legmagasabb szinten vannak, továbbá hogy a politikai párbeszéd és a két ország vezetőinek személyes kapcsolatai folyamatosan fejlődnek, hangsúlyozva,hogy a kapcsolatok fejlesztése nagymértékben Aleksandar Vučić elnök érdeme. „Magyarország támogatja Szerbia belépését az EU-ba és készen áll arra, hogy a csatlakozási tárgyalásokban szerzett tapasztalatait átadja Szerbiának”, emelte ki Magyarország elnöke.
A találkozó után Aleksandar Vučić és Áder János koszorút helyeztek el a Zentai csata emlékhelyén.


Megkezdődött a Szerb Kultúra Hónapja Magyarországon, 2017.09.08.

Nagyszámú vendég jelenlétében szeptember 8-án Budapesten, a Művészetek palotájában megnyitották a Szerb Kultúra Hónapját Magyarországon. Szerbia kormánya nevében az ünnepségen részt vett Vladan Vukosavljević, művelődési és tájékoztatási miniszter, aki kiemelte, hogy a Szerb Kultúra Hónapja Magyarországon nagy és jelentős rendezvény, amely során a magyar közönség megismerheti a szerb kultúra legszebb elemeit. Kiemelte, hogy a szerb kulturális tér meghaladja az államhatárokat, amint a magyar is kívül terjed a saját országhatárain, ahol is összefonódnak és mély nyomokat hagynak. A rendezvényen a magyar kormány képviseletében Soltész Miklós, egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár elégedettségének adott hangot a jelentős rendezvény megnyitóján való részvételért, kiemelve, hogy az elmúlt években “a szerb-magyar kapcsolatok legpozitívabb időszakát éljük”. Hangsúlyozta, hogy a nemzeti kisebbségek mindkét államban kulcsfontosságú tényezői a jó kétoldalú kapcsolatoknak. Értékelése szerint a Szerb Kultúra Hónapja hozzájárul a két nép barátságának erősítéséhez és azt tanúsítja, hogy békében és barátságban élhetnek egymás mellett. A Magyarországi Szerb Kulturális és Dokumentációs Központ igazgatója, Milan Đurić, aki egyben a Szerb Kultúra Hónapjának szervezője is, röviden kiemelte a rendezvény jelentőségét a szerb nemzeti identitás megőrzésében.
A Szerb Kultúra Hónapját a Kolo néptánc- és népzenei együttes nyitotta meg, A hagyomány energiája című előadással. A rendezvényen részt vettek Rade Drobac, Szerbia budapesti nagykövete, a Szerb Országos Önkormányzat magas rangú tisztségviselői, külföldi diplomaták és nagyszámú közönség.
A Szerb Kultúra Hónapjának rendezvényei 2017. október 10-ig tartanak.


Magyar-szerb turisztikai üzleti fórumot tartottak Szegeden, 2017.09.01.

Magyar-szerb turisztikai üzleti találkozót tartottak Szgeden szeptember 1-én a Vajdasági Gazdasági Kamara és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében, Szerbia Köztársaság budapesti nagykövetségének támogatásával. A találkozó célja a vajdasági turisztikai kínálat bemutatása volt, továbbá Csongrád megyei vállalkozókkal való kapcsolatteremtés.
Rade Drobac, Szerbia magyarországi nagykövete kiemelte, hogy bár a két ország közötti politikai kapcsolatok nagyon jók és a kereskedelmi forgalom is bővül évről évre, a két ország közötti turisztikai együttműködés nem kielégítő, mert e téren nincsenek kihasználva az objektív fejlődési lehetőségek. Éppen ezért a szerbiai turizmus promóciójára rendkívül jelentősek az idegenforgalmi találkozók, emelte ki Drobac nagykövet.
A rendezvényen felszólalt Nemesi Pál, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Solymos László, szegedi alpolgármester, és Bojana Miljuš, a Vajdasági Gazdasági Kamara főtitkár-helyettese is.


Külügyminisztérium
Napi hírek 
Közlemények 
Fotóalbum 


Népképviselőház

Szerbia Köztársaság Elnöke

Szerbia Köztársaság Kormánya

Külügyminisztérium