| |     latinica | english  
Főoldal
Tourismus Organisation Serbiens
SIEPA

 

   
 
Kapcsolat

 

Munkaidő
A Nagykövetség nyitvatartása:
8:00 – 16:00 

Ügyfélfogadás a konzuli osztályon:
10:00 - 13:00

Ünnepek


Dózsa György út 92/b
H-1068 Budapest
Magyarország

Nagykövetség:

Telefon:      + 361 / 322-98-38

Elhelyezkedés/térkép
Fax:          + 361/  322-14-38 Konzuli joghatóság
  Tiszteletbeli konzulok
Konzuli osztály:  
Telefon:  + 361 / 322-14-39 Nagykövetségi e-mail:
budapest@serbiaemb.t-online.hu
Fax:          + 361/  352-88-46

Konzulatási e-mail:
budapest-consulat@serbiaemb.t-online.hu

Telefon konzularnog :    WEB: http://www.budapest.mfa.gov.rs
   

SZERBIA KÖZTÁRSASÁG TERÜLETÉRE VALÓ BEUTAZÁS FELTÉTELEI KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK RÉSZÉRE

Az Európai Unió, valamint a schengeni országok állampolgárai érvényes személyazonosító igazolvánnyal vagy útlevéllel be- és átutazhatnak, illetve hat hónapon belül maximum 90 napig tartózkodhatnak Szerbia Köztársaság területén.

További információk beutazási feltételekről itt.

SZERBIA KÖZTÁRSASÁG MEGSZÜNTETI A VÍZUMKÖTELEZETTSÉGET GRÚZIA ÁLLAMPOLGÁRAI SZÁMÁRA

Szerbia Köztársaság Kormánya 2018. március 8-án határozatot fogadott el a vízumkötelezettség megszüntetéséről Grúzia magánútlevéllel rendelkező állampolgárai számára. Ezen grúz állampolgárok be- és átutazhatnak, illetve a belépés napjától számítva maximum 30 napig tartózkodhatnak Szerbia Köztársaság területén, amennyiben ennek nincs akadálya az Idegenrendészeti törvény 11. szakasza alapján. A határozat 2018. március 9-én lép érvénybe.

SAINT VINCENT ÉS A GRENADINE-SZIGETEK MEGSZÜNTETI A VÍZUMKÖTELEZETTSÉGET SZERBIA KÖZTÁRSASÁG ÁLLAMPOLGÁRAI SZÁMÁRA

Saint Vincent és a Grenadine-szigetek Kormánya határozatot fogadott el a vízumkötelezettség megszüntetéséről Szerbia Köztársaság valamennyi típusú útlevéllel rendelkező állampolgárai számára, akik be- és átutazhatnak, illetve egy éven belül a belépés napjától számítva maximum 30 napig tartózkodhatnak Saint Vincent és a Grenadine-szigetek területén. A határozat 2018. február 21-én lépett érvénybe.

KOLUMBIA KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYA MEGSZÜNTETI A VÍZUMKÖTELEZETTSÉGET SZERBIA KÖZTÁRSASÁG ÁLLAMPOLGÁRAI SZÁMÁRA

Kolumbia Köztársaság Kormánya határozatot fogadott el a vízumkötelezettség megszüntetéséről Szerbia Köztársaság valamennyi típusú útlevéllel rendelkező állampolgárai számára, akik be- és átutazhatnak, illetve egy éven belül a belépés napjától számítva maximum 90 napig tartózkodhatnak Kolumbia Köztársaság területén, amit további 90 nappal meghosszabbíthatnak, ami egy éven belül 180 nap. A határozat 2018. február 14-én lépett érvénybe.

SZERBIA KÖZTÁRSASÁG MEGSZÜNTETI A VÍZUMKÖTELEZETTSÉGET A BAHAMAI KÖZÖSSÉG, BARBADOS, JAMAICA, SAINT VINCENT ÉS A GRENADINE-SZIGETEK, A PARAGUAYI KÖZTÁRSASÁG ÉS A KOLUMBIAI KÖZTÁRSASÁG ÁLLAMPOGLÁRAI SZÁMÁRA

Szerbia Köztársaság Kormánya 2018. február 6-i ülésén határozatot fogadott el a vízumkötelezettség megszüntetéséről a Bahamai Közösség, Barbados, Jamaica, Saint Vincent és a Grenadine-szigetek, a Paraguayi Köztársaság és a Kolumbiai Köztársaság állampolgárai számára, ami valamennyi típusú útlevél birtokosára vonatkozik. A határozat értelmében ezen országok állampolgárai be- és átutazhatnak, illetve egy éven belül a belépés napjától számítva maximum 30 napig tartózkodhatnak Szerbia Köztársaság területén, amennyiben ennek nincs akadálya az Idegenrendészeti törvény 11. szakasza alapján. A határozat 2018. február 15-én lép érvénybe. Amennyiben a felsorolt országok állampolgárai 30 napnál tovább szeretnének Szerbiában tartózkodni, vagy Szerbiában szeretnének iskolába járni, élni, munkába állni, média- vagy egyéb tevékenységgel foglalkozni, kötelesek vízumot igényelni mielőtt belépnének Szerbia Köztársaság területére. Amennyiben a felsorolt országok állampolgárai már 30 napon át tartózkodtak Szerbiában, és egy éven belül szeretnének ismételten belépni, akkor a következő belépés előtt vízumot kell igényelniük.


 
 
 
Fogadás Szerbia Államiságának napja és a Hadsereg napja alkalmából, 2018.02.14

Szerbia Köztársaság Nagykövetségén 2018. február 14-én fogadást tartottak Szerbia Államiságának napja és a Szerb Hadsereg napja alkalmából. Az ünnepségen nagy számban vettek részt a diplomáciai kar és a véderő-attaséi kar tagjai, a magyarországi állami és kulturális intézmények képviselői, a magyarországi szerb közösség és Szerb Pravoszláv Egyház képviselői, az önkormányzati elöljárók és sokan mások.
Szerbia Külügyminisztériumának államtikára, Nemanja Stevanović kiemelte, hogy a Szerbia és Magyarország közötti kétoldalú kapcsolatok még soha nem voltak ilyen jók. Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériumának államtitkára, Íjgyártó István pedig megerősítette, hogy mindkét ország kész a jelenleg is kiváló kapcsolatok további fejlesztésére minden területen.
Rade Drobac, Szerbia nagykövete a nemzeti ünnep alkalmából köszöntötte a magyarországi szerb közösséget, hangsúlyozva elégedettségét a Szerbia és Magyarország közötti kapcsolatokkal, és megköszönte a vendégeknek a részvételt a Szerbia és polgárai számára jelentős ünnepnapon.
A budapesti "Nikola Tesla" szerb tanítási nyelvű általános iskola és gimnázium női kórusa szerbiai zeneszámokkal járult hozzá a fogadás kellemes hangulatához, ahol szerbiai ételeket és italokat szolgáltak fel.


Budapesten tartották Szerbia és Magyarország kormányzati csúcstalálkozóját 2018.02.08-09.

Budapesten tartották meg 2018. február 8-án és 9-én Szerbia Köztársaság és Magyarország kormányainak negyedik együttes ülését, Ana Brnabić és Orbán Viktor kormányfők vezetésével.
A kormányzati csúcstalálkozó előtt a szakminiszterek számos kétoldalú találkozójára került sor, amelyeken olyan konkrét támákat vitattak meg, amelyek mindkét fél számára fontosak, a két kormányfő, Ana Brnabić és Orbán Viktor pedig külön megbeszélést folytatott.
A kormányzati csúcstalálkozó, amelyen mindkét oldalról szinte valamennyi miniszter részt vett, megerősítette a két kormány közötti kifejezetten jó és baráti kapcsolatokat, mindkét fél készségét a kapcsolatok további bővítésére és fejlesztésére, Magyarország aktív támogatásának folytatását Szerbia EU-csatlakozási folyamatában, valamint a gazdasági együttműködés fejlesztésére való elszántságot, amellyel kapcsolatban külön jelentős, hogy mindkét fél kifejezte készségét, hogy Magyarország és Szerbia gazdasági együttműködése kiterjedjen Szerbia területének egészére. Külön hangsúlyt kapott Szerbia és Magyarország infrastrukturális és kommunikációs, továbbá közlekedési összeköttetéseinek megteremtése. A csúcstalálkozó keretében 10 megállapodás aláírására került sor, amelyek különböző területekre vonatkoztak, az infrastruktúrától, mezőgazdaságtól és katonai együttműködéstől kezdve a kulturális és oktatási együttműködés programjainak folytatásáig.
Mindkét fél úgy értékelte, hogy a két ország a területén élő kölcsönös kisebbségeinek érdekében rendkívül sokat tesz, és ez jelentős előrelépés ezen kisebbségek jogainak biztosításában és a kulturális jellegzetességeik és érdekeik akadálytalan kifejeződésének biztosításában.
A kormányzati csúcstalálkozó keretében egy üzleti fórumot is tartottak, azon belül pedig egy energetikai fórumot, amelyen Ana Brnabić és Orbán Viktor kormányfők is beszédet mondtak.
A látogatás végén Ana Brnabićot, Szerbia Köztársaság kormányfőjét udvariassági látogatáson fogadta Magyarország elnöke, Áder János is.


A Vajdasági Gazdasági Kamara és a Pécs-Baranyai Kerekedelmi és Iparkamara együttműködési megállapodást írt alá, 2018.01.31.

A Vajdasági Gazdasági Kamara és a Pécs-Baranyai Kerekedelmi és Iparkamara együttműködési megállapodást írtak alá 2018. január 31-én Pécsett, melynek célja az üzleti kapcsolatok és az együttműködés fejlesztése. A megállapodást a Vajdasági Gazdasági Kamara elnöke, Boško Vučurević és a Pécs-Baranyai Kerekedelmi és Iparkamara elnöke, Síkfői Tamás írták alá.
Az együttműködési megállapodás aláírása után Rade Drobac nagykövet és a Vajdasági GK elnöke, Boško Vučurević megnyitották a villányi régió borászatának és szőlőművelésének szentelt konferenciát. A rendezvényre a vajdasági borászok és idegenforgalmi szakemberek kétnapos villányi látogatása keretében került sor, amelyen a Vajdasági GK szervezésében mintegy negyven borász és borászattal foglalkozó idegenforgalmi szakember vett részt. A vajdasági küldöttség tagjai voltak az Újvidéki Egyetem Természettudományi-matematikai Karának és a Mezőgazdasági Karhoz tartozó Szőlőtermesztő Intézet tanárai is.
Az együttműködési megállapodás aláírását és a konferenciát követően a Vajdasági GK küldöttsége és Szerbia Köztársaság Nagykövetségének képviselői ellátogattak a pécsi Oszlopos Szent Szimeon templomba, ahol Milan Erić parókus és Predrag Mandić, a Pécs-Baranyai Szerb Egyesület elnöke fogadta őket.


Külügyminisztérium
Napi hírek 
Közlemények 
Fotóalbum 


Népképviselőház

Szerbia Köztársaság Elnöke

Szerbia Köztársaság Kormánya

Külügyminisztérium