| |     latinica | english  
Főoldal
Tourismus Organisation Serbiens
SIEPA

 

   
 
Kapcsolat

 

Munkaidő
A Nagykövetség nyitvatartása:
8:00 – 16:00 

Ügyfélfogadás a konzuli osztályon:
10:00 - 13:00

Ünnepek


Dózsa György út 92/b
H-1068 Budapest
Magyarország

Nagykövetség:

Telefon:      + 361 / 322-98-38

Elhelyezkedés/térkép
Fax:          + 361/  322-14-38 Konzuli joghatóság
  Tiszteletbeli konzulok
Konzuli osztály:  
Telefon:  + 361 / 322-14-39 Nagykövetségi e-mail:
budapest@serbiaemb.t-online.hu
Fax:          + 361/  352-88-46

Konzulátusi e-mail:
budapest-consulat@serbiaemb.t-online.hu

Telefon konzularnog :    WEB: http://www.budapest.mfa.gov.rs
   

SZERBIA KÖZTÁRSASÁG TERÜLETÉRE VALÓ BEUTAZÁS FELTÉTELEI KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK RÉSZÉRE

Az Európai Unió, valamint a schengeni országok állampolgárai érvényes személyazonosító igazolvánnyal vagy útlevéllel be- és átutazhatnak, illetve hat hónapon belül maximum 90 napig tartózkodhatnak Szerbia Köztársaság területén.

További információk beutazási feltételekről itt.


SZERBIA KÖZTÁRSASÁG MEGSZÜNTETI A VÍZUMKÖTELEZETTSÉGET AZ AZERBAJDZSÁNI KÖZTÁRSASÁG ÁLLAMPOLGÁRAI SZÁMÁRA

Szerbia Köztársaság Kormánya 2018. május 5-én határozatot fogadott el a vízumkötelezettség megszüntetéséről az Azerbajdzsáni Köztársaság állampolgárai számára. A határozat minden típusú útlevélre vonatkozik. Eszerint az Azerbajdzsáni Köztársaság állampolgárai be- és átutazhatnak, illetve a belépés napjától számítva egy 180 napos perióduson belül maximum 90 napig tartózkodhatnak Szerbia Köztársaság területén. A határozat 2018. június 2-án lép érvénybe.

SZERBIA KÖZTÁRSASÁG MEGSZÜNTETI A VÍZUMKÖTELEZETTSÉGET A BURUNDI KÖZTÁRSASÁG ÁLLAMPOLGÁRAI SZÁMÁRA

Szerbia Köztársaság Kormánya 2018. május 24-i ülésén határozatot fogadott el a vízumkötelezettség megszüntetéséről a Burundi Köztársaság állampolgárai számára, ami valamennyi típusú útlevél birtokosára vonatkozik. A határozat értelmében a Burundi Köztársaság állampolgárai be- és átutazhatnak, illetve egy éven belül a belépés napjától számítva maximum 30 napig tartózkodhatnak Szerbia Köztársaság területén, amennyiben ennek nincs akadálya az Idegenrendészeti törvény 11. szakasza alapján. A határozat 2018. június 2-án lép érvénybe. Amennyiben a Burundi Köztársaság állampolgárai 30 napnál tovább szeretnének Szerbiában tartózkodni, vagy Szerbiában szeretnének iskolába járni, élni, munkába állni, média- vagy egyéb tevékenységgel foglalkozni, kötelesek vízumot igényelni mielőtt belépnének Szerbia Köztársaság területére. Amennyiben a felsorolt országok állampolgárai már 30 napon át tartózkodtak Szerbiában, és egy éven belül szeretnének ismételten belépni, akkor a következő belépés előtt vízumot kell igényelniük.

SZERBIA KÖZTÁRSASÁG MEGSZÜNTETI A VÍZUMKÖTELEZETTSÉGET GRÚZIA ÁLLAMPOLGÁRAI SZÁMÁRA

Szerbia Köztársaság Kormánya 2018. március 8-án határozatot fogadott el a vízumkötelezettség megszüntetéséről Grúzia magánútlevéllel rendelkező állampolgárai számára. Ezen grúz állampolgárok be- és átutazhatnak, illetve a belépés napjától számítva maximum 30 napig tartózkodhatnak Szerbia Köztársaság területén, amennyiben ennek nincs akadálya az Idegenrendészeti törvény 11. szakasza alapján. A határozat 2018. március 9-én lép érvénybe.

SAINT VINCENT ÉS A GRENADINE-SZIGETEK MEGSZÜNTETI A VÍZUMKÖTELEZETTSÉGET SZERBIA KÖZTÁRSASÁG ÁLLAMPOLGÁRAI SZÁMÁRA

Saint Vincent és a Grenadine-szigetek Kormánya határozatot fogadott el a vízumkötelezettség megszüntetéséről Szerbia Köztársaság valamennyi típusú útlevéllel rendelkező állampolgárai számára, akik be- és átutazhatnak, illetve egy éven belül a belépés napjától számítva maximum 30 napig tartózkodhatnak Saint Vincent és a Grenadine-szigetek területén. A határozat 2018. február 21-én lépett érvénybe.


 
 
 
A konzulátuson nem lesz ügyfélfogadás augusztus 20-án

Magyarország nemzeti ünnepe miatt Szerbia Köztársaság Nagykövetségének Konzuli Osztályán nem lesz ügyfélfogadás agusztus 20-án, hétfőn.

Szerbia Köztársaság állampolgárai sürgős esetekben a +36 1 322 9838-as telefonszámon kérhetnek segítséget.


Szerb-magyar üzleti fórum Szerbia Köztársaság Nagykövetségén, 2018.06.07

Szerbia Köztársaság Nagykövetségén 2018. június 7-én bemutatták az észak-bánáti körzet gazdasági potenciálját, külön tekintettel az ökológiai együttműködésre. A promóciót az Észak-bánáti Közigazgatási Körzet és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szervezte Szerbia Köztársaság Nagykövetségével együttműködve és annak logisztikai támogatásával.
Az üzleti találkozó előtt Rade Drobac nagykövet külön találkozott Csoltó Gáborral, a BKIK újonnan megválasztott elnökével. Azután Rade Drobac nagykövet megnyitotta az üzleti fórumot. Kiemelte, hogy a találkozó célja a két ország közötti együttműködés fejlesztése, amihez ez a találkozó jelentősen hozzájárulhat. Hangsúlyozta, hogy Szerbia Köztársaság Nagykövetsége nagy erőfeszítéseket tesz azért, hogy nemcsak a Szerbia és Magyarország közötti jó politikai és általános kapcsolatok fejlesztéséhez járuljon hozzá, hanem különösen a gazdasági kapcsolatok fejlesztéséhez, ami prioritás a két ország kormányainak kapcsolatában.
Csoltó Gábor kiemelte, hogy ilyen találkozókkal kellene fejleszteni az üzleti kapcsolatokat és ezáltal a gazdaságot. Fontos tényezőként emelte ki, hogy Szerbia az EU-ba való belépés útján halad, és hogy Magyarország határozottan és barátilag támogatja a csatlakozási folyamatban.
A továbiakban az Észak-bánáti Közigazgatási Körzet községeinek (Ada, Zenta, Magyarkanizsa, Törökkanizsa, Csóka és Kikinda) képviselői videoprezentációkkal bemutatták önkormányzataik beruházási és turisztikai potenciáljait. A találkozó második részében munkajelegű megbeszélésre került sor Kismárton Ottó követ-tanácsos vezetésével. Az új kapcsolatteremtések mellett szó volt az önkormányzatok és a BKIK tagságába tartozó magyar vállalkozók közötti meglévő kapcsolatok folytatásáról és újak kialakításáról, külön tekintettel a környzetvédelemre.
Az üzleti fórum sikeréhez külön hozzájárultak a B2B beszélgetések, amelyekre a fórum második részében került sor, észak-bánáti gasztoronómiai specialitások felszolgálása mellett.


A nyugat-szerbiai idegenforgalmi régió bemutatkozása a nagykövetségen, 2018.04.18.

Szerbia Köztársaság Nagykövetségén Budapesten április 18-án szerb-magyar turisztikai fórumot tartottak a nagykövetség, a Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara és az Alpha Travel SEE turisztikai iroda szervezésében. A rendezvényen tíz nyugat-szerbiai turisztikai célpont került bemutatásra.
A fórumot Rade Drobac nagykövet nyitotta meg, aki kiemelte, hogy a nagykövetség hosszabb ideje törekszik arra, hogy összekapcsolja a szerbiai és magyarországi vállalkozókat és idegenforgalmi szakembereket. „A nagykövetség azt szeretné, ha az ilyen rendezvényeken találkoznának az együttműködési témákkal rendelkező vállalkozók, tekintettel arra, hogy az utóbbi években a Szerbia és Magyarország közötti politikai kapcsolatok kiválóak. A gazdasági együttműködés folyamatosan fejlődik, de a turizmus területén való együttműködés még a kezdeteknél tart. Magyarországi tartózkodásom alatt megfigyeltem hogy a lehetséges magyar turisták keveset tudnak Szerbiáról, és ritkán töltik nálunk a szabadságukat. Azok pedig, akik eljönnek, elsősorban a vajdasági rokonaikat látogatják meg“, mutatott rá a nagykövet, aki kifejezte reményét, hogy a turizmus területén sikerül olyan együttműködést kialakítani, ami mindkét fél számára hasznos lesz.
Rade Drobac nagykövet mellett a rendezvényen beszélt Török György, a Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki úgy értékelte, hogy az ilyen és hasonló üzleti-turisztikai fórumok igen fontosak és hasznosak Szerbia bemutatására. Bornemissza Miklós, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara képviselője kiemelte, hogy dolgozni kell a két ország közötti turisztikai együttműködés fejlesztésén, és úgy értékelte, hogy a magyar piacról hiányzik a szerb idegenforgalmi marketing. Miroslav Rađen, a Nyugat-Szerbia Idegenforgalmi Régió igazgatója pedig rámutatott, hogy Belgrád után a nyugat-szerbiai a leglátogatottabb régió a hazai és a külföldi turisták körében is.


Külügyminisztérium
Napi hírek 
Közlemények 
Fotóalbum 


Népképviselőház

Szerbia Köztársaság Elnöke

Szerbia Köztársaság Kormánya

Külügyminisztérium