| |     latinica | english  
Főoldal
Tourismus Organisation Serbiens
SIEPA

 

   
 
Kapcsolat

 

Munkaidő
A Nagykövetség nyitvatartása:
8:00 – 16:00 

Ügyfélfogadás a konzuli osztályon:
10:00 - 13:00

Ünnepek


Dózsa György út 92/b
H-1068 Budapest
Magyarország

Nagykövetség:

Telefon:      + 361 / 322-98-38

Elhelyezkedés/térkép
Fax:          + 361/  322-14-38 Konzuli joghatóság
  Tiszteletbeli konzulok
Konzuli osztály:  
Telefon:  + 361 / 322-14-39 Nagykövetségi e-mail:
budapest@serbiaemb.t-online.hu
Fax:          + 361/  352-88-46

Konzulátusi e-mail:
budapest-consulat@serbiaemb.t-online.hu

Telefon konzularnog :    WEB: http://www.budapest.mfa.gov.rs
   

SZERBIA KÖZTÁRSASÁG TERÜLETÉRE VALÓ BEUTAZÁS FELTÉTELEI KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK RÉSZÉRE

Az Európai Unió, valamint a schengeni országok állampolgárai érvényes személyazonosító igazolvánnyal vagy útlevéllel be- és átutazhatnak, illetve hat hónapon belül maximum 90 napig tartózkodhatnak Szerbia Köztársaság területén.

További információk beutazási feltételekről itt.


SZERBIA KÖZTÁRSASÁG MEGSZÜNTETI A VÍZUMKÖTELEZETTSÉGET AZ AZERBAJDZSÁNI KÖZTÁRSASÁG ÁLLAMPOLGÁRAI SZÁMÁRA

Szerbia Köztársaság Kormánya 2018. május 5-én határozatot fogadott el a vízumkötelezettség megszüntetéséről az Azerbajdzsáni Köztársaság állampolgárai számára. A határozat minden típusú útlevélre vonatkozik. Eszerint az Azerbajdzsáni Köztársaság állampolgárai be- és átutazhatnak, illetve a belépés napjától számítva egy 180 napos perióduson belül maximum 90 napig tartózkodhatnak Szerbia Köztársaság területén. A határozat 2018. június 2-án lép érvénybe.

SZERBIA KÖZTÁRSASÁG MEGSZÜNTETI A VÍZUMKÖTELEZETTSÉGET A BURUNDI KÖZTÁRSASÁG ÁLLAMPOLGÁRAI SZÁMÁRA

Szerbia Köztársaság Kormánya 2018. május 24-i ülésén határozatot fogadott el a vízumkötelezettség megszüntetéséről a Burundi Köztársaság állampolgárai számára, ami valamennyi típusú útlevél birtokosára vonatkozik. A határozat értelmében a Burundi Köztársaság állampolgárai be- és átutazhatnak, illetve egy éven belül a belépés napjától számítva maximum 30 napig tartózkodhatnak Szerbia Köztársaság területén, amennyiben ennek nincs akadálya az Idegenrendészeti törvény 11. szakasza alapján. A határozat 2018. június 2-án lép érvénybe. Amennyiben a Burundi Köztársaság állampolgárai 30 napnál tovább szeretnének Szerbiában tartózkodni, vagy Szerbiában szeretnének iskolába járni, élni, munkába állni, média- vagy egyéb tevékenységgel foglalkozni, kötelesek vízumot igényelni mielőtt belépnének Szerbia Köztársaság területére. Amennyiben a felsorolt országok állampolgárai már 30 napon át tartózkodtak Szerbiában, és egy éven belül szeretnének ismételten belépni, akkor a következő belépés előtt vízumot kell igényelniük.

SZERBIA KÖZTÁRSASÁG MEGSZÜNTETI A VÍZUMKÖTELEZETTSÉGET GRÚZIA ÁLLAMPOLGÁRAI SZÁMÁRA

Szerbia Köztársaság Kormánya 2018. március 8-án határozatot fogadott el a vízumkötelezettség megszüntetéséről Grúzia magánútlevéllel rendelkező állampolgárai számára. Ezen grúz állampolgárok be- és átutazhatnak, illetve a belépés napjától számítva maximum 30 napig tartózkodhatnak Szerbia Köztársaság területén, amennyiben ennek nincs akadálya az Idegenrendészeti törvény 11. szakasza alapján. A határozat 2018. március 9-én lép érvénybe.

SAINT VINCENT ÉS A GRENADINE-SZIGETEK MEGSZÜNTETI A VÍZUMKÖTELEZETTSÉGET SZERBIA KÖZTÁRSASÁG ÁLLAMPOLGÁRAI SZÁMÁRA

Saint Vincent és a Grenadine-szigetek Kormánya határozatot fogadott el a vízumkötelezettség megszüntetéséről Szerbia Köztársaság valamennyi típusú útlevéllel rendelkező állampolgárai számára, akik be- és átutazhatnak, illetve egy éven belül a belépés napjától számítva maximum 30 napig tartózkodhatnak Saint Vincent és a Grenadine-szigetek területén. A határozat 2018. február 21-én lépett érvénybe.


 
 
 
Értesítés: Szerbia budapesti nagykövetségén november 12-e munkaszüneti nap, 2018.11.7.
Szerbia állami ünnepe, november 11-e, az Első világháború végét jelentő fegyverletétel napja alkalmából Szerbia Köztársaság Nagykövetségén november 12-e munkaszüneti nap.

Megszünt a vízummentesség az Iráni Iszlám Köztársaság magánútlevéllel rendelkező állapolgárai számára a Szerbia Köztársaságba való belépéskor, 2018.10.11.

Szerbia Köztársaság Kormánya 2018. október 8-án hozott határozatával megszüntette azt a korábbi határozatát, amely lehetővé tette a Szerbia Köztársaságba való vízummentes belépést az Iráni Iszlám Köztársaság magánútlevéllel rendelkező állampolgárai számára. A határozat 2018. október 17-én lép életbe. Ettől a dátumtól kezdve az Iráni Iszlám Állam magánútlevéllel rendelkező polgárainak a Szerbiába történő belépéshez, átutazához és tartózkodáshoz vízummal kell rendelkezniük.


Szerbia Köztársaság budapesti nagykövetségén ünnepélyesen befejeződött a Szerb Kultúra Hónapja, 2018.10.05.

Szerbia Köztársaság budapesti nagykövetsége október 5-én ünnepi fogadást szervezett a Szerb Kultúra Hónapja elnevezésű, szeptember 7-e és október 5-e között megtartott magyarországi rendezvénysorozat befejezése alkalmából. A számos magasrangú vendég jelenlétében megtartott ünnepélyt a vendégek örömére egész idő alatt muzsikáló Tamburica mohácsi tamburazenekar fellépése tette teljesebbé.
A Szerb Kultúra Hete rendezvénysorozat alkalom volt arra, hogy a közönség Magyarország több helységében betekintést nyerjen a szerb kultúra gazdagságába – jelentette ki az ünnepi fogadáson őexcellenciája Rade Drobac, Szerbia budapesti nagykövete a vendégeket üdvözölve, közöttük Maja Gojkovićot, a szerbiai parlament elnökét és Semjén Zsoltot, Magyarország miniszterelnök-helyettesét, a budapesti diplomáciai kar tagjait, továbbá a Magyarországon élő szerbek szervezeteinek és a Szerb Pravoszláv Egyháznak a képviselőit.
Szerbia és Magyarország között már hosszabb ideje jók a kapcsolatok, amelyek az egész régió becsületére válnak, s e jó viszonyok fontos vonatkozása minden bizonnyal a nemzeti kisebbségekről való gondoskodás – emlékeztetett Drobac nagykövet, s hozzátette: Szerbia büszke magyar barátai azon állítására, hogy Szerbiában a magyar kisebbségnek minden lehetősége megvan a fejlődésre. A jó viszonyok megnyilvánulása egyben a Magyarországon élő szerbek iránti figyelem és az a segítség is, amelyet Magyarország Kormánya nyújt az itteni szerb közösségnek – hangsúlyozta a nagykövet.
A jelenlévőkhöz szólva Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes a Szerb Kultúra Hónapja rendezvénysoroszat szervezéséért köszönetet mondott a Szerb Kulturális és Dokumentációs Központnak, és büszkén állapította meg, hogy az idei már a 9. volt a sorban, és akárcsak a korábbi években, Budapesttől kezdve Deszken, Pomázon, Hercegszántón és Battonyán át Szegedig ezúttal is felhívta a magyar közvélemény figyelmét a szerb kultúra sokszínűségére és gazdagságára. A magyar miniszerelnök-helyettes megállapította, hogy a nemzetközi szintéren Szerbia és Magyarország az egymásközti kapcsolat alapján barátként jelenik meg arra alapozva, hogy a viszonyaik sohasem voltak ilyen jók, mint napjainkban. Erről tanúskodnak a két ország kormányainak együttes ülései, de jelképesen az is, hogy amikor Budapesten befejeződik a Szerb Kultúra Hónapja, azon a napon Belgrádban megkezdődik a Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozat. A jövőről szólva Semjén Zsolt kiemelte Magyarország azon meggyőződését, hogy Szerbia megbízható partner egész Európa számára. Magyarország elkötelezetten támogatja Szerbia európai uniós csatlakozását – üzente a Semjén Zsolt.
A Szerb Kultúra Hónapjának befejezése alkalmából mondott alkalmi beszédében a szervező, a Szerb Kulturális és Dokumentációs központ ügyvezető igazgatója, Milan Đurić rámutatott, hogy a rendezvények méltó betekintést adtak a Magyarországon élő szerbek kultúrájába, és a közös cél érdekében összefogtak minden jó embert, a magyarországi és szerbiai partnereket és a számos támogatót. Milan Đurić külön köszönetet mondott Rade Drobac nagykövet úrnak, aki az elmúlt öt évben odaadóan támogatta a rendezvénysorozat megszervezését.


Külügyminisztérium
Napi hírek 
Közlemények 
Fotóalbum 


Népképviselőház

Szerbia Köztársaság Elnöke

Szerbia Köztársaság Kormánya

Külügyminisztérium