| |     magyar | english  
Naslovna
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:00 – 16:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama):

10:00 - 13:00 časova

Praznici

Adresa
Dozsa Gyorgy ut 92/b
H-1068 BUDIMPEŠTA
MAĐARSKA

Telefon centrala:      + 361 / 322-98-38 Lokacija/Mapa
  Konzularna nadležnost
Faks:                          + 361 / 322-14-38 Počasni konzuli
   

Konzularno odeljenje

Telefon:                   + 361 / 322-14-39

E-mail Ambasade RS:
budapest@serbiaemb.t-online.hu

E-mail konzularnog odeljenja:
budapest-consulat@serbiaemb.t-online.hu

Faks:                        + 361 / 352-88-46  
oFaFeodlefon konzoularn       og Veb sajt: http://www.budapest.mfa.gov.rs
   

 

USLOVI ZA ULAZAK STRANACA NA TERITORIJU REPUBLIKE SRBIJE


Državljani Evropske unije i Šengenskih zemalja mogu da uđu, tranzitiraju i borave u Republici Srbiji najduže 90 dana u periodu od šest meseci sa važećom ličnom kartom ili pasošem.

O uslovima za ulazak državljana drugih zemlja opširnije ovde.

VLADA REPUBLIKE SRBIJE DONELA ODLUKU O UKIDANJU VIZA ZA DRŽAVLJANE REPUBLIKE SURINAM

Na sednici održanoj 28.12.2017. godine, Vlada Republike Srbije donela je Odluku o ukidanju viza za državljane Republike Surinam, nosioce svih vrsta pasoša. Prema ovoj odluci, državljani Republike Surinam mogu da ulaze, tranzitiraju i borave na teritoriji Republike Srbije do trideset dana od datuma ulaska u Republiku Srbiju, u periodu od godinu dana, ukoliko ne postoje smetnje iz člana 11. Zakona o strancima. Odluka stupa na snagu 5.1.2018. godine. Državljani Republike Surinam, nosioci svih vrsta pasoša, koji žele da uđu i borave na teritoriji Republike Srbije u periodu dužem od trideset dana, ili da se školuju, žive, zaposle se, bave se medijskom delatnošću ili nekim drugim aktivnostima, dužni su da podnesu zahtev za vizu pre ulaska na teritoriju Republike Srbije. Ukoliko žele da uđu u Republiku Srbiju, a već su boravili trideset dana bez vize, od dana ulaska u Republiku Srbiju u periodu od godinu dana, u skladu sa Odlukom Vlade Republike Srbije, za sledeći ulazak u Republiku Srbiju treba da podnesu zahtev za vizu.

 

VLADA REPUBLIKE SRBIJE DONELA ODLUKU O UKIDANJU VIZA ZA DRŽAVLJANE REPUBLIKE GVINEJE BISAO, NOSIOCE SVIH PASOŠA

Na sednici održanoj 8. decembra 2017. godine, Vlada Republike Srbije donela je Odluku o ukidanju viza za državljane Republike Gvineje Bisao, nosioce svih pasoša, prema kojoj oni mogu da uđu, tranzitiraju i borave na teritoriji Republike Srbije do 30 dana od datuma ulaska u Republiku Srbiju, u periodu od godinu dana, ukoliko ne postoje smetnje iz čl. 11 Zakona o strancima. Odluka stupa na snagu 19. decembra 2017. godine.
Državljani Republike Gvineje Bisao, nosioci svih pasoša, koji žele da uđu i borave na teritoriji Republike Srbije u periodu koji je duži od 30 dana ili da se školuju, žive, zaposle se, bave medijskom delatnošću ili nekim drugim aktivnostima, dužni su da podnesu zahtev za vizu pre ulaska na teritoriju Republike Srbije. Ukoliko žele da uđu u Republiku Srbiju, a već su boravili 30 dana bez vize, od dana ulaska u Republiku Srbiju u periodu od godinu dana, u skladu sa Odlukom Vlade, za sledeći ulazak u Republiku Srbiju treba da podnesu zahtev za vizu. 

REPUBLIKA SRBIJA UKIDA VIZE ZA DRŽAVLJANE REPUBLIKE INDONEZIJE, KOJI POSEDUJU OBIČNE PASOŠE

Vlada Republike Srbije donela je 6. oktobra 2017. godine Odluku o ukidanju viza za državljane Republike Indonezije, koji poseduju obične pasoše. Prema ovoj Odluci, nosioci običnih pasoša Republike Indonezije mogu da ulaze, tranzitiraju i borave u Republici Srbiji najduže do 30 dana od datuma ulaska u Republiku Srbiju, i to u periodu od godinu dana. Odluka stupa na snagu i počinje da se primenjuje 14. oktobra 2017. godine.
Nosioci običnih pasoša Republike Indonezije, koji žele da uđu i borave u Republici Srbiji u periodu koji je duži od 30 dana ili da se školuju, žive, zaposle se, bave se medijskom delatnošću ili nekim drugim aktivnostima, dužni su da podnesu zahtev za vizu pre ulaska u Republiku Srbiju.
Ukoliko žele da uđu u Republiku Srbiju, a već su boravili 30 dana bez vize, od dana ulaska u Republiku Srbiju u periodu od godinu dana za sledeći ulazak u Republiku Srbiju treba da podnesu zahtev za vizu.  


Verzija za štampu
Kontakt
Kontakt
Praznici
Počasni konzuli